ANS Verkeer en Ruimte gaat de Kleurkeur integreren in de MAAIAPP. De MAAIAPP wordt hiermee voorbereid op het ondersteunen van het werk onder dit keurmerk.

De Kleurkeur is een richtlijn die staat voor het ecologisch beheer van bermen en groenstroken. Beheer dat ruimte laat voor planten en dieren, in het bijzonder voor insecten. Het is een garantie voor biodiversiteit, gekoppeld aan de kwaliteit van Groenkeur-deelnemers. Samen met de Vlinderstichting bracht Stichting Groenkeur in 2019 deze nieuwe richtlijn uit.

Binnenkort volgt op onze website meer informatie over het integreren van de Kleurkeur in de MAAIAPP van ANS Verkeer en Ruimte.

ANS – 19 juni 2020

Bermen en groenstroken maken een aanzienlijk deel uit van het Nederlandse landoppervlak. In een steeds intensiever gebruikte omgeving worden bermen steeds belangrijker. Zeldzame planten en dieren, zoals het rood bosvogeltje (een orchidee) en het donker pimpernelblauwtje (een vlinder) zijn in Nederland soms zelfs alleen uit wegbermen bekend. Een ook voor bijen is het een belangrijk leefgebied.
Bron: Vlinderstichting.nl en Stichting Groenkeur

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com